Verwijderde gegevens
Heeft u vermoedens van bedrijfsfraude of lekken van bedrijfsgevoelige informatie? Of heeft u last van stalking via social media of e-mail?
Ook wanneer er gegevens verwijderd zijn -bijvoorbeeld zoekgeschiedenis of verstuurde berichten- is het mogelijk te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.
Het Nationaal Forensisch Onderzoeksbureau B.V. kan voor u een onderzoek verrichten aan digitale gegevensdragers zoals computers, laptops, GSM’s et cetera. Dit gebeurt zonodig in combinatie met een tactisch onderzoek door de rechercheurs van Justio B.V. dat als onderdeel van het NFO opereert.
Wanneer e-mails met bedrijfsgevoelige informatie zijn verstuurd -aan bijvoorbeeld een concurrent of de media- vanaf een bedrijfscomputer dan is de kans groot dat de betreffende (ex-)medewerker deze verzonden e-mail heeft gewist. Maar wissen of verwijderen betekent niet dat het definitief weg is. Een onderzoek naar verwijderde gegevens kan van groot belang zijn voor het totaalbeeld en uiteindelijk in een eventuele gerechtelijke procedure.
Ook wanneer u als particulier slachtoffer bent van zaken als stalking via social media kan een dergelijk onderzoek uitkomst bieden. Wanneer tactisch onderzoek leidt in de richting van een persoon tegen wie sterke verdenkingen zijn dat hij of zij verantwoordelijk is voor de stalking dan kan mogelijk conservatoir bewijsbeslag worden gelegd op digitale gegevensdragers van de persoon in kwestie.
Voor het terughalen van verwijderde gegevens wordt gebruik gemaakt van specialistische apparatuur en software zoals EnCase Forensic Software. Een dergelijk onderzoek en het gebruik van deze software vindt geheel conform forensische richtlijnen plaats.
Van de bevindingen van het onderzoek wordt een rechtsgeldig rapport opgesteld welke is in te brengen als bewijs in een eventuele juridische procedure.
Wilt u een onderzoek naar verwijderde gegevens laten instellen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons of maak gebruik van ons gratis intakegesprek.